Αποχαιρετιστήρια επιστολή απερχόμενης προέδρου του Δ.Σ. Συλλόγου Γονέων

 

Αγαπητά µέλη του Συλλόγου Γονέων, αγαπητοί γονείς, φίλες και φίλοι,  

Μετά από 2.5 σχεδόν χρόνια στην προεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου µας,  ενός Συλλόγου που επανενεργοποιήθηκε το 2019, δράττω την ευκαιρία να κλείσω τη θητεία µου μέσα από αυτή την επιστολή, κλείνοντας ταυτόχρονα έναν κύκλο και παραδίδοντας τη σκυτάλη στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο που μόλις εξελέγη. 

Ασχολήθηκα µε το Σύλλογο Γονέων ούσα µία από τα ιδρυτικά του µέλη, γιατί πίστευα και πιστεύω ότι η ισχύς είναι στην ένωση, η δύναμη ανήκει στην ομάδα.  

Ερχόμενη στην πόλη και στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά πριν 5 χρόνια, εµπιστεύτηκα το σχολείο για τις δυο µου κόρες, για τη µετάβαση και την οµαλή τους ένταξη, και δεν διαψεύστηκα. Έψαξα τότε να βρω συµβουλές, στήριξη, πληροφορίες, απόψεις σε κοινά θέµατα και κοινές ανησυχίες, ώστε να ενταχθώ κι εγώ, και έτσι αναζήτησα το Σύλλογο Γονέων, που δυστυχώς τότε δεν ήταν ενεργός.  

Κοινά θέματα και ζητούμενα, εθελοντισμός και συντεταγμένες δράσεις, ήταν το έναυσμα…και κάπως έτσι, σε συμφωνία και µε τη στήριξη της Διοίκησης, µμαζευτήκαμε 10-15 άνθρωποι, ένας πυρήνας που πίστεψε στο όραμα ενός Συλλόγου Γονέων, στην ιδέα του “µμαζί είμαστε πιο δυνατοί”, στο συλλογικό καλό, κι έτσι επανασυστήσαµε το Σύλλογο Γονέων των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά. 

Είχα τη χαρά και την τιμή να είμαι Πρόεδρος ενός Διοικητικού Συμβουλίου που δούλεψε µε κέφι,  όρεξη, όραμα και σχέδιο, και έκανε πράξη την ιδέα του ‘’Μαζί’’. 

Δυο χρόνια µετά, µε 114 µέλη και 20 δράσεις, µε στρατηγικούς άξονες την κοινή δράση γονέων διδασκόντων-διοίκησης µε επίκεντρο τα παιδιά µας, την ολόπλευρη ανάπτυξή τους, και το παράδειγµα-υπόδειγµα του δρω και ενδιαφέροµαι πέρα και πάνω από τον εαυτό µου, είµαι περήφανη για όσα καταφέραμε µαζί. 

Η στήριξη του Συλλόγου Ξαναρχί-ΖΩ, του Race For The Cure, του Ειδικού Γυμνασίου,  της Φιλοζωικής, του συλλόγου Αχτίδα, του Συλλόγου κακοποιημένων γυναικών, της Κιβωτού του Κόσμου, αλλά και των αντικαρκινικών νοσοκομείων της χώρας, µας ένωσε σε κοινό σκοπό, διδάσκοντας έµπρακτα αλληλεγγύη στα παιδιά µας και ευαισθητοποιώντας τα. 

Το international pic nic µας, µε φαγητά από όλες τις χώρες και τις περιοχές της Ελλάδας που εκπροσωπούνται στο σχολείο µας, έδειξε το δρόμο της πολυπολιτισµικότητας, της διαφορετικότητας, µιας µικρογραφίας αυτού που ζούµε, που ζουν ήδη τα παιδιά µας, και θα ζήσουν ακόµη περισσότερο στο µέλλον.  

Το σινεµά, η εκδήλωση στην πλατεία, οι δια ζώσης και ψηφιακές µας συναντήσεις µέσα σε µια περίοδο δύσκολη ουσιαστικά, αλλά και πολύ περισσότερο επικοινωνιακά, µέσα στην πανδηµία, κατέδειξε ότι αν θέλουµε κάτι, µπορούµε και το καταφέρνουµε. Δε χάσαµε συνάντηση, δεν παραλείψαµε συµβούλιο…δεν σταµατήσαµε, αποδεικνύοντας ότι πάντα υπάρχει τρόπος.

Και βέβαια καινοτοµήσαµε, δηµιουργώντας µια νέα ψηφιακή παρέα, το blog του Συλλόγου Γονέων, έναν τόπο ζωντανής επικοινωνίας, ανταλλαγής απόψεων,  πληροφοριών και ιδεών… δείχνοντας ότι οι δυσκολίες µας βοηθούν να αυτοσχεδιάσουµε και να ανοίξουµε νέους δρόµους.  

Ευχαριστώ µέσα από την καρδιά µου το απερχόµενο Δ.Σ. και την ελεγκτική επιτροπή για όσα δηµιουργήσαµε, όσα µοιραστήκαµε, όλα όσα καταφέραµε. 

Εύχοµαι στο νέο Δ.Σ. που µόλις εκλέχτηκε, να συνεχίσει το έργο, να το εξελίξει περαιτέρω και να κάνει ακόµη ισχυρότερο το Σύλλογο. Έχει όλες τις προϋποθέσεις και τις ευκαιρίες να το κάνει,  και είµαι σίγουρη ότι µε τη δική σας στήριξη, σε συνεργασία µε τη διοίκηση και τους διδάσκοντες,  θα το καταφέρει.  

Τέλος ευχαριστώ όλους εσάς που ήσασταν κοντά µας, όλους και όλες εσάς που γνώρισα µέσα από αυτή τη διαδικασία, και σας καλώ να είστε ακόµη πιο κοντά στο Σύλλογο, ακόµη πιο ενεργοί στη συλλογικότητα. Ο Σύλλογος είμαστε όλοι εμείς, οι γονείς, οι κηδεμόνες και οι φίλοι, και είναι τόσο δυνατότερος, όσο πιο ενεργοί είμαστε. 

Οι καιροί απαιτούν συνεργασία, αλληλεγγύη και κοινή δράση, κι εμείς, οι γονείς αυτών των παιδιών που µμεγαλώνουν σ΄αυτή τη δύσκολη εποχή, είμαστε και οφείλουμε να είμαστε, αυτοί που τους δείχνουμε το δρόμο.  

Με εκτίμηση,  

Αγγελική Μαρκοπούλου 
Πρόεδρος ΔΣ Συλλόγου Γονέων Εκπαιδευτηρίων Μπουγά 6/2019-10/2021

Leave a Reply

Your email address will not be published.