Δωρεά βιβλίων και βιβλιοθήκης στο Ειδικό Γυμνάσιο Καλαμάτας

bougas-parents

28 June 2021

No Comments

Home Νοιαζομαστε

Δωρεά βιβλίων και βιβλιοθήκης στο Ειδικό Γυμνάσιο Καλαμάτας

Δωρεά βιβλίων και βιβλιοθήκης στο Ειδικό Γυμνάσιο Καλαμάτας

Δωρεά ειδικό σχολείοΣτις 28 Ιουνίου επισκεφθήκαμε το Ειδικό Γυμνάσιο Καλαμάτας. Εκεί ο διευθυντής κος Σαρέλας, η ψυχολόγος κα Μαίρη Πανοπούλου και οι λοιποί εκπαιδευτικοί μας ξενάγησαν στο χώρο του σχολείου και μας περιέγραψαν το έργο που επιτελούν καθημερινά με όλες τους τις δυνάμεις. Το Ειδικό Γυμνάσιο στεγάζεται από πέρυσι στο κτίριο του 6ου Λυκείου Καλαμάτας (πρώην Πολυκλαδικό) με σημαντικές ελλείψεις σε χωροταξικό και υλικοτεχνικό επίπεδο. Φοιτούν περίπου 20 παιδιά με προοπτική αύξησης του αριθμού τις επόμενες σχολικές χρονιές. Παρά βέβαια τις δύσκολες συνθήκες, όλοι οι εκπαιδευτικοί δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό και είναι σημαντικό ότι καθημερινά βλέπουν τα αποτελέσματα των προσπαθειών τους στα ίδια τα παιδιά τα οποία έχουν μεγάλη χαρά που βρίσκονται εκεί και λαμβάνουν αγάπη, προσοχή και γνώσεις.

 

Στόχος της επίσκεψής μας ήταν να παραδώσουμε στους εκπαιδευτικούς του σχολείου βιβλία τα οποία μας είχαν αποστείλει από προηγούμενη επαφή για να φτιάξουν βιβλιοθήκη στο σχολείο. Μέχρι τώρα δεν υπήρχε κάτι αντίστοιχο και ήταν κάτι το οποίο και τα ίδια τα παιδιά το ήθελαν. Τα χρήματα που απαιτήθηκαν γι’ αυτό το σκοπό προέκυψαν από δωρεές που έγιναν στο FAMILY DAY του σχολείου μας και από τις συνδρομές των μελών του συλλόγου μας.

 

Συνοψίζοντας, ήταν μεγάλη μας χαρά που μπορέσαμε να προσφέρουμε κι εμείς στο Ειδικό Γυμνάσιο Καλαμάτας και να κάνουμε αυτό το δώρο στα παιδιά. Δεσμευόμαστε να κρατήσουμε ανοιχτή την πόρτα επικοινωνίας με τους εκπαιδευτικούς εκεί και να συνεχίσουμε να βοηθάμε από όπου μπορούμε το έργο τους.

 

Συνεπείς στην δέσμευση μας, στις 10 Μαρτίου 2020 παραδώσαμε στο ειδικό γυμνάσιο Καλαμάτας τη βιβλιοθήκη για να τοποθετηθούν τα βιβλία τους, η οποία είναι δωρεά των επίπλων Μπαχράμης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *