Με χαρά σας καλωσορίζουμε στον Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά!

Επιτρέψτε μας να συστηθούμε λίγο καλύτερα με την ευχή να γνωρίσουμε και εσάς, να μοιραστούμε τις σκέψεις μας, να γίνουμε συνοδοιπόροι και φίλοι. Είμαστε λοιπόν γονείς, κηδεμόνες και φίλοι των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά – αυτό σημαίνει πως είμαστε άνθρωποι με πίστη στην αξία της παιδείας, με πίστη στην ανάγκη του ονείρου για έναν καλύτερο κόσμο, με αγάπη για τα παιδιά και όλους τους ανθρώπους.

Οι αξίες μας συναντούν εκείνες των Εκπαιδευτηρίων. Οι αξίες μας δεν μένουν μέσα στο σχολικό κτίριο και ούτε αρκούνται στον ρόλο μας ως γονείς, οι αξίες βρίσκουν ένα κοινό τόπο έκφρασης και δημιουργίας μέσα από το έργο, το όραμα και τα ιδανικά των ανθρώπων των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά.

Συνειδητοποιώντας τη δύναμη που έχουν οι ομάδες με κοινούς στόχους και την ανάγκη για συσπείρωση των ανθρώπων που μοιράζονται κοινά ιδανικά και ανάγκες, δημιουργήσαμε τον Σύλλογο μας, το 2019, που απευθύνεται όχι μόνο σε γονείς και κηδεμόνες αλλά σε όλους όσοι θέλουν να προσφέρουν, να δημιουργήσουν, να ενωθούν με άλλους ανθρώπους. Ο στόχος μας είναι να γίνουμε εμείς πρώτοι καλό παράδειγμα για τα παιδιά μας και τη κοινότητα που δραστηριοποιούμαστε, και να δείξουμε την αξία της προσφοράς, της κατανόησης, της δημιουργίας και της συνεργασίας.

Έχοντας όλα αυτά, όχι κατά νου αλλά στην καρδιά μας αφήνουμε το στίγμα μας στη κοινωνία των παιδιών και των ενηλίκων. Με τις εθελοντικές δράσεις μας προσπαθούμε να συμπαρασύρουμε και άλλους στον κόσμο της προσφοράς στον άνθρωπο, στα ζώα, στο περιβάλλον. Μέσα από πράξεις θέλουμε να αλλάξουμε τον κόσμο γύρω μας, και να ενώσουμε τους κόσμους που ο καθένας από εμάς έχει μέσα του. Το παράδειγμα στη νέα γενιά είναι ο στόχος μας, αλλά η αλλαγή ξεκινάει από εμάς.

Σας θέλουμε μαζί μας σε όλη αυτή τη διαδρομή γιατί μόνο μαζί μπορούμε να γίνουμε οι καλύτερες εκδοχές του εαυτού μας και κατ’ επέκταση η καλύτερη εκδοχή μιας κοινωνίας με ανθρώπους που σέβονται ο ένας τον άλλον και αγαπούν τη ζωή! Σήμερα ο Σύλλογος μετρά 114 ενεργά μέλη, σε περιμένουμε να μεγαλώσουμε αυτόν τον αριθμό και τις δυνατότητες του.

Μαζί είμαστε και θα είμαστε πιο δυνατοί!

Αγγελική Μαρκοπούλου – Πρόεδρος ΔΣ

Ο Σύλλογος με μια ματιά

02

Χρόνια

20

Δράσεις

114

Μέλη

Η δέσμευσή μας

01. Φιλανθρωπικό έργο

Πρωταρχικός στόχος του Συλλόγου είναι η βοήθεια σε ομάδες και οργανισμούς που έχουν ανάγκη. Θεωρούμε ότι η αλληλεγγύη μεταξύ ανθρώπων, ομάδων και κοινοτήτων είναι μια από τις βασικές αξίες που μας διαπνέουν και θέλουμε να μεταδώσουμε και στα παιδιά μας.

02. Κοινωνικό έργο

Πολιτισμός και περιβάλλον συνθέτουν το κοινωνικό σύνολο. Δραστηριοποιούμαστε ως Σύλλογος βάζοντας το μικρό μας λιθαράκι, ώστε η κοινότητα μας, η κοινωνία όπου διαβιούμε εμείς και τα παιδιά μας να είναι έστω και λίγο καλύτερη.

03. Ενεργή συμμετοχή

Η ενεργός συμμετοχή των γονέων και η συμβολή τους στο έργο του σχολείου, δεν είναι μόνο σημαντική αλλά απαραίτητη για την επίτευξη του σκοπού της ολοκληρωμένης και ουσιαστικής εκπαίδευσης.

04. Εκδηλώσεις

Εκδηλώσεις αγάπης και σεβασμού προς τους μαθητές μας και τους γονείς του σχολείου. Για εμάς είναι ιδιαίτερα σημαντικές, αφού στην οικογένεια στηρίζεται η δομή, η φιλοσοφία, η λειτουργία και το πολυετές έργο των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά στην κοινωνία της Καλαμάτας.