Τέλεια συνταγή για γευστικά μπριός με αφράτη ζύμη, που θα αποτελέσουν την τέλεια βάση, για αγαπημένα σπιτικά μπέργκερ και σάντουιτς! Μια συνταγή από το chef Γρηγόρη Αγγελόπουλο και το ΙΕΚ Ορίζων.

Δείτε τη συνταγή

Υλικά
  • 2 κ. αλεύρι δυνατό
  • 40 γρ. αλάτι
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 5 αυγά
  • 150 γρ. μαργαρίνη
  • 800 γρ. νερό
  • 75 γρ. μαγιά
Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ τη μαγιά, τη ζάχαρη και το χλιαρό νερό μέχρι να λιώσει η μαγιά. Ύστερα προσθέτουμε την μαργαρίνη και τ’ αυγά και στο τέλος το αλεύρι με το αλάτι. Χτυπάμε 10’ σε μέτρια ταχύτητα. Κόβουμε τη ζύμη σε ατομικά μπριός και τα αφήνουμε μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο (σκεπασμένα). Κάνουμε επάλειψη με χτυπημένο αυγό και λίγο σουσάμι. Ψήνουμε στους 200οC για περίπου 30 λεπτά.

Leave a Reply

Your email address will not be published.