Τ Την Κυριακή 31 Μαρτίου 2019, η Family Day καλούσε τους γονείς να ζήσουν μια μέρα ως μαθητές. Κάθισαν ξανά στα θρανία, έγιναν συμμαθητές των παιδιών τους, αναμετρήθηκαν, προκλήθηκαν, θυμήθηκαν. Γνώρισαν το σχολείο μέσα από τα μάτια τους, έπαιξαν, έφαγαν, έμαθαν, διασκέδασαν. Στο επίκεντρο όμως της Family Day δεν είναι μόνο γονείς αλλά και οι μαθητές.

Η ξενάγηση με βιωματικό τρόπο στις τάξεις και στους χώρους του σχολείου, η συνεργασία και το παιχνίδι σε ένα περιβάλλον όπου περνούν το μεγαλύτερο μέρος της παιδικής και εφηβικής τους ζωής, δεν τονώνει μόνο την αυτοπεποίθηση και τη προσπάθεια τους αλλά συσφίγγει τους δεσμούς τόσο των μελών της οικογένειας, όσο και της οικογένειας με το σχολείο.

Η ενεργός, λοιπόν, συμμετοχή των γονέων και η συμβολή τους στο έργο του σχολείου, δεν είναι μόνο σημαντική αλλά απαραίτητη για την επίτευξη του σκοπού της ολοκληρωμένης και ουσιαστικής εκπαίδευσης. 

Ο πολύ ενεργός πλέον Σύλλογος Γονέων του σχολείου, μας έδωσε μια πρώτη «γεύση» με το International pic-nic για τον ρόλο που θα διαδραματίσει στη λειτουργία των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά. 

Η Family Day της 31ης Μαρτίου ήταν απλά μία και μόνο μία εκδήλωση αγάπης και σεβασμού προς τους μαθητές μας και τους γονείς τους. Για εμάς κάθε μέρα είναι Family Day, αφού στην οικογένεια στηρίζεται η δομή, η φιλοσοφία, η λειτουργία και το πολυετές έργο των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά στην κοινωνία της Καλαμάτας. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *