Home1

Στο blog μας θα βρείτε
θέματα

γύρω απο τα παιδιά μας

για τις σχέσεις με τα παιδιά μας

θέματα γύρω από τα παιδιά μας
Μια γωνιά για όλους εμάς ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

Family day

Την Κυριακή 31 Μαρτίου 2019, η Family Day καλούσε τους γονείς να ζήσουν μια μέρα ως μαθητές. Κάθισαν ξανά στα θρανία, έγιναν συμμαθητές των παιδιών τους, αναμετρήθηκαν, προκλήθηκαν, θυμήθηκαν.

READ MORE

Τα παιδιά είναι το επίκεντρο

Το παιδί είναι το επίκεντρο και αυτό είναι ένα σπουδαίο ζήτημα, ίσως το σπουδαιότερο σε μια εποχή όπου είναι ξεκάθαρο πια και ολοφάνερο, τώρα πιο πολύ από ποτέ, πως όσο υπάρχουν ευτυχισμένα παιδιά με αγάπη στη καρδιά τους, που εστιάζουν στον άνθρωπο και μεγαλώνουν με αρχές και αξίες ζωής, τότε δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως αυτός εδώ ο κόσμος θα είναι ένα φιλικό περιβάλλον ανάπτυξης και εξέλιξης του ανθρώπινου νου και λόγου.

READ MORE

Find Your Course

Fish Dishes

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aenean egestas magna at porttitor vehicula nullam augue.

Sushi Courses

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aenean egestas magna at porttitor vehicula nullam augue.

Ice Cream Practice

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aenean egestas magna at porttitor vehicula nullam augue.

NEXT COURSE SUSHI WOK

Available Now

LAST 7 SEATS

Register Now

  Our Blog

  Follow Our News

  May 28

  Συγκέντρωση βιβλίων για αντικαρκινικά νοσοκομεία

  Ο Σύλλογος Γονέων του Σχολείου σε συνεργασία με τη Σχολική Βιβλιοθήκη των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά στηρίζουν παιδιά και γονείς που περνούν δύσκολες ώρες στα αντικαρκινικά νοσοκομεία της χώρας μας. Μέσα από μια ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία συγκέντρωσαν πάνω από 200 βιβλία τα οποία δώρισαν στο Δήμο Ηρακλείου, Αττικής με τελικό προορισμό τα αντικαρκινικά νοσοκομεία με στόχο να μεταφέρουν […]

  READ MORE
  December 30

  Για την Αναστασία

    Η ιστορία της μας έχει συγκινήσει, μας έχει πεισμώσει και μας έχει συνασπίσει όλους σε έναν κοινό σκοπό. Η Αναστασία σας, η Αναστασία μας – γιατί τη νιώθουμε και δικό μας παιδί – να γυρίσει πίσω στην πόλη της, στους φίλους της, στη φυσιολογική ζωή της, υγιής, δυνατή και χαρούμενη. Μια δυνατή, δυναμική νεραϊδούλα […]

  READ MORE
  March 10

  Βλάπτεται η ψυχική υγεία του παιδιού μου μέσω της καραντίνας;

  Με βάση τα νέα δεδομένα που επικρατούν τους τελευταίους μήνες λόγω του κορονοϊού η καθημερινότητα μας έχει αλλάξει αρκετά.

  READ MORE
  March 16

  Διαστημικό Πείραμα

  Το Μάιο του 2019 στις 16:30 ώρα Ελλάδος παρακολουθήσαμε σε απευθείας μετάδοση από το Τέξας της Αμερικής, το πείραμα των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά, που συμμετείχαν στη διαδικασία, στέλνοντας μέσα σε δύο δεξαμενές μιας ειδικής κατασκευής έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, που “πέταξε” μέσα σε δέκα λεπτά, στα όρια της ατμόσφαιρας με τον πύραυλο της Blue Origin.

  READ MORE
  March 16

  Family day

  Την Κυριακή 31 Μαρτίου 2019, η Family Day καλούσε τους γονείς να ζήσουν μια μέρα ως μαθητές. Κάθισαν ξανά στα θρανία, έγιναν συμμαθητές των παιδιών τους, αναμετρήθηκαν, προκλήθηκαν, θυμήθηκαν.

  READ MORE
  March 28

  Εθνική ομάδα Goalball ως Πρωταθλήτρια Ευρώπης

  Το Δεκέμβριο του 2018, τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά έφεραν το άθλημα, ως μια πρωτοβουλία του σχολείου με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού για άτομα με προβλήματα όρασης.

  READ MORE
  March 31

  Επίσκεψη στην Κοιλάδα της Κλεισούρας

  Από 12 – 14 Οκτωβρίου 2018 ομάδα μαθητών /τριών και εκπαιδευτικών του Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά πραγματοποιήσαμε επίσκεψη στη Β. Ήπειρο της Αλβανίας.

  READ MORE
  March 31

  Πίτσα από το chef Γρηγόρη Αγγελόπουλο

  Γευστική και αφράτη, φρέσκια ζύμη για πίτσα, ιδανική για όσους προτιμούν την πίτσα τους πιο πλούσια! Μια συνταγή από το chef Γρηγόρη Αγγελόπουλο και το ΙΕΚ Ορίζων.

  READ MORE
  March 31

  Μανιταρόσουπα βελουτέ από το chef Μιχάλη Σκαρπαλέζο

  Εύκολη μανιταρόσουπα βελουτέ, ιδανική για κυρίως πιάτο ή συνοδευτικό! Μια συνταγή από το chef Μιχάλη Σκαρπαλέζο και το ΙΕΚ Ορίζων.

  READ MORE
  March 31

  Μαθησιακές δυσκολίες & κορονοϊός.

  Μαθησιακές Δυσκολίες και κορονοϊός. Πώς μπορώ να βοηθήσω το παιδί μου;

  READ MORE
  March 31

  Τροφές & διατροφικοί συνδυασμοί που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα

  Ισχυρός σύμμαχος υγείας για παιδιά και ενήλικες και ότι καλύτερο για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού και για την μέγιστη απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών. Η διατροφή έχει πρωταρχικό ρόλο στην τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος μας κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό στις μέρες μας αφού αποτελεί τον μοναδικό σύμμαχο απέναντι σε μια πληθώρα ιώσεων συμπεριλαμβανομένου και του COVID-19.

  READ MORE
  April 1

  Κάντε το διάβασμα παιχνιδάκι!

  Τους τελευταίους μήνες , λόγω της πανδημίας και των μέτρων, οι γονείς έχουν αναγκαστεί να πάρουν και άλλους ρόλους στο σπίτι, όχι τόσο ευχάριστους, όπως είναι ο ρόλος του δασκάλου. Εκ των πραγμάτων το διάβασμα στο σπίτι φέρνει μεγάλο άγχος τόσο στους μαθητές όσο και στους ίδιους τους γονείς.

  READ MORE
  April 1

  Μαθαίνω για το Μάρτη

  «Μάρτης ή Μαρτιά» αποκαλείται το έθιμο στο οποίο ένα βραχιόλι φτιαγμένο από κόκκινες και άσπρες κλωστές που έχουν στριφτεί ή πλεχτεί, φοριέται όλο το Μάρτιο, από μικρούς και μεγάλους.

  READ MORE
  April 5

  Βιβλιοπροτάσεις Απριλίου

  Η αγάπη για τα λογοτεχνικά βιβλία δεν κρύβεται. Κάθε μήνα στο blog μας θα βρείτε προτάσεις βιβλίων για τα παιδιά σας.

  READ MORE
  June 15

  Η έννοια της ομάδας

  Θέλοντας να αναδείξουμε τον ρόλο , τη σημασία και την αλληλεπίδραση που έχει η ομαδοποίηση και κυρίως στις αναπτυξιακές ηλικίες θα προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε να αναλύσουμε και να θέσουμε διάφορα βασικά ερωτήματα, τα οποία θα μας βοηθήσουν για την καλύτερη παροχή υποστήριξης στα ίδια τα παιδιά.

  READ MORE
  June 16

  Workshops Γονέων

  Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 1ο Workshop Γονέων που αφορούσε τον ποιοτικό χρόνο και το παιχνίδι ανά ηλικία. Ένα θέμα ιδιαίτερα δημοφιλές στους γονείς και ειδικά σε όσους έχουν παιδιά 5-12 ετών. 

  READ MORE
  June 28

  Πρωτοχρονιάτικη πίτα Συλλόγου Γονέων 2020

  Στις 9/2/2020 ο Σύλλογος Γονέων έκοψε τη Χριστουγεννιάτικη πίτα του στο PLATEA, με μέλη του Συλλόγου. Ευχαριστούμε για το πρωτοχρονιάτικο φλουρί-κόσμημα το κοσμηματοπωλείο ΜΠΑΣΤΑΚΟΣ.    

  READ MORE
  June 28

  Επίσκεψη στο Φιλοζωικό Όμιλο Καλαμάτας (Φ.Ο.Κ. /+βιώνω)

  Το Σάββατο 8 Ιουνίου, μαθητές, γονείς, δάσκαλοι και καθηγητές των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά, με πρωτοβουλία της Φιλοζωικής ομάδας του σχολείου μας σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων, επισκεφθήκαμε τους χώρους φιλοξενίας ζώων του Φιλοζωικού Ομίλου Καλαμάτας στη Μεσσήνη.   Η επίσκεψή μας αυτή είχε στόχο να φέρει όλους εμάς πιο κοντά σε αυτά τα υπέροχα πλάσματα, […]

  READ MORE
  June 28

  Δωρεά βιβλίων και βιβλιοθήκης στο Ειδικό Γυμνάσιο Καλαμάτας

  Στις 28 Ιουνίου επισκεφθήκαμε το Ειδικό Γυμνάσιο Καλαμάτας. Εκεί ο διευθυντής κος Σαρέλας, η ψυχολόγος κα Μαίρη Πανοπούλου και οι λοιποί εκπαιδευτικοί μας ξενάγησαν στο χώρο του σχολείου και μας περιέγραψαν το έργο που επιτελούν καθημερινά με όλες τους τις δυνάμεις. Το Ειδικό Γυμνάσιο στεγάζεται από πέρυσι στο κτίριο του 6ου Λυκείου Καλαμάτας (πρώην Πολυκλαδικό) […]

  READ MORE
  June 28

  Συμμετοχή του Συλλόγου στην Ημέρα Ακαδημίας

  READ MORE
  June 29

  Χριστουγεννιάτικο δώρο στα παιδιά της ΚΙΒΩΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

  READ MORE
  July 5

  Βιβλιοπροτάσεις Καλοκαιριού

  Η αγάπη για τα λογοτεχνικά βιβλία δεν κρύβεται. Κάθε μήνα στο blog μας θα βρείτε προτάσεις βιβλίων για τα παιδιά σας.

  READ MORE
  September 28

  Race for the Cure 2021

  **ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ**   Σας προσκαλούμε να συμμετέχετε στη διοργάνωση “Greece Race for the Cure®” την οποία το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας στηρίζει για δεύτερη χρονιά.   Το “Greece Race for the Cure®” είναι το μεγαλύτερο αθλητικό event κοινωνικού σκοπού στην Ελλάδα αφού η διοργάνωση υλοποιεί προγράμματα ενημέρωσης και στήριξης ενάντια στον καρκίνο του μαστού […]

  READ MORE
  October 3

  Παγκόσμια μέρα των Ζώων

  **4 Οκτωβρίου, Διεθνής μέρα δράσης για τα δικαιώματα των ζώων**    Το Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021, ο Φιλοζωικός Όμιλος Καλαμάτας σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας οργάνωσαν εκδήλωση για την ενίσχυση του έργου του “+ΒΙΩΝΩ” μέσω bazaar. Ο Σύλλογος Γονέων του σχολείου μας, δε θα μπορούσε να λείπει από το Πάρκο ΟΣΕ Καλαμάτας, αφού για […]

  READ MORE
  October 4

  Race for the Cure

  Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, στο πλαίσιο της διοργάνωσης Race for the Cure, ο Σύλλογος Γονέων του σχολείου μας σε συνεργασία με τον σύλλογο Ξαναρχί-ΖΩ, πραγματοποιήσαμε το απόγευμα του Σαββάτου 2/10, περίπατο 3 χλμ. στην παραλία της Καλαμάτας. Σκοπός της δράσης μας ήταν η ευαισθητοποίηση του κοινού για τον καρκίνο του μαστού.   Ευχαριστούμε τα μέλη […]

  READ MORE
  October 26

  Αποτελέσματα εκλογών ΔΣ και Ελεγκτικής Επιτροπής

  Αγαπητοί γονείς, κηδεμόνες και φίλοι,   Την Τετάρτη 20/10/2021 διεξήχθησαν με επιτυχία οι εκλογές του Συλλόγου Γονέων, κηδεμόνων και φίλων των μαθητών των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. και ελεγκτικής επιτροπής. Αφού προηγήθηκε η Γενική Συνέλευση, στην οποία έγινε ο απολογισμός του προηγούμενου έτους και δόθηκε απαλλαγή στο απερχόμενο Δ.Σ., η εκλογική διαδικασία […]

  READ MORE
  October 26

  Αποχαιρετιστήρια επιστολή απερχόμενης προέδρου του Δ.Σ. Συλλόγου Γονέων

    Αγαπητά µέλη του Συλλόγου Γονέων, αγαπητοί γονείς, φίλες και φίλοι,   Μετά από 2.5 σχεδόν χρόνια στην προεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου µας,  ενός Συλλόγου που επανενεργοποιήθηκε το 2019, δράττω την ευκαιρία να κλείσω τη θητεία µου μέσα από αυτή την επιστολή, κλείνοντας ταυτόχρονα έναν κύκλο και παραδίδοντας τη σκυτάλη στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο που […]

  READ MORE
  November 1

  Νέο Διοικητικό Συμβούλιο

  Έπειτα από τις εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Ελεγκτικής Επιτροπής του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά, το νέο ΔΣ του Συλλόγου μας συναντήθηκε την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021, ώστε να οριστούν οι αρμοδιότητες του 7μελούς συμβουλίου.   Κατόπιν ψηφοφορίας, ομόφωνα οι αρμοδιότητες κατατέθηκαν ως εξής: Πρόεδρος: Ζυγούρη- Καπερνοπούλου […]

  READ MORE
  November 2

  Ευχαριστήριο μήνυμα προς το Σύλλογό μας

  Μπορεί ο Οκτώβριος, μήνας για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού να τελείωσε, όμως εμείς ας μη καθησυχαζόμαστε…. Ας κάνουμε την πρόληψη, στάση ζωής! Συγχαρητήρια σε όλους όσους περπάτησαν μαζί μας το Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021. Οι δράσεις μας για την πρόληψη θα συνεχίζονται!

  READ MORE
  November 5

  Επιστολή Διοίκησης του σχολείου μας προς τα μέλη του Συλλόγου

  READ MORE
  December 8

  «Κανένα παιδί δεν γεννιέται με οδηγίες χρήσης. Δεν υπάρχουν χρυσοί κανόνες και μαγικές συνταγές»

  Η κυρία Ιωάννα Σιαμαντζούρα, διευθύντρια του Παιδικού Σταθμού των Εκπαιδευτηρίων γράφει στην εφημερίδα “Ελευθερία“:   Η ανάγκη να μοιραστώ όσα άκουσα, ένοιωσα, έμαθα, είδα και συνεχίζω να βλέπω, όλα αυτά τα χρόνια δίπλα στα λατρεμένα μου παιδιά -με ή χωρίς εισαγωγικά- έγιναν η αφορμή να ξεκινήσω να γράφω με λόγια απλά και κατανοητά με ειλικρίνεια […]

  READ MORE
  December 24

  Ευχές από το Σύλλογο

  READ MORE
  March 1

  Δράσεις αλληλεγγύης

  Ο Σύλλογος μας για τις ημέρες των εορτών είχε θέσει ως στόχο να μοιράσει χαμόγελα στα παιδιά, που τόσο πολύ το έχουν ανάγκη. Έτσι δημιούργησε περιορισμένο αριθμό χριστουγεννιάτικων στολιδιών με συμβολικό αντάλλαγμα, ώστε να μαζευτούν χρήματα για 2 σκοπούς. Για το σπίτι φιλοξενίας Παιδιών της Κιβωτού του Κόσμου Καλαμάτας (“Κωνσταντίνος Ι. Καρέλιας”), συγκεντρώθηκαν είδη πρώτης […]

  READ MORE
  March 1

  Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας

  Στις 06 Φεβρουαρίου ο Σύλλογος μας έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα, παρουσία μόνο του ΔΣ και μελών τις Ελεγκτικής Επιτροπής λόγω των υγειονομικών περιορισμών. Ωστόσο, για τα τακτικά ενήμερα μέλη μας, πραγματοποιήθηκε κλήρωση και αναδείχθηκαν 3 τυχεροί, οι οποίοι κέρδισαν από ένα δώρο, προσφορά μελών μας.  (Κ.Π., Κ.Χ., Ε.Β.)   Ευχαριστούμε πολύ τις τοπικές επιχειρήσεις: κοσμήματα […]

  READ MORE