Μια πολύ νόστιμη συνταγή για το αγαπημένο κέικ των παιδιών απο τηv pastry chef Βένια Φλέσσα και το ΙΕΚ Ορίζων.
Κέικ Βουτύρου από την pastry chef Βένια Φλέσσα
Μια πολύ νόστιμη συνταγή για το αγαπημένο κέικ των παιδιών απο τηv pastry chef Βένια Φλέσσα και το ΙΕΚ Ορίζων.
(όλα τα υλικά πρέπει να βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου)
Βήμα 1
Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάμε με σύρμα για περίπου 7 λεπτά ώσπου να διπλασιαστεί σε όγκο και να ασπρίσει.
Βήμα 2
Ύστερα, προσθέτουμε σε 3 δόσεις τα αυγά περιμένοντας να απορροφηθεί η κάθε δόση.
Βήμα 3
Τέλος, κοσκινίζουμε το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι και το ενσωματώνουμε στο υπόλοιπο μίγμα σε 3 δόσεις χωρίς να χτυπάμε στο μίξερ.
Βήμα 4
Ψήνουμε στους 165οC στον αέρα για 45 λεπτά, σε σκεύος με διάμετρο 23-25 εκ. και ύψος 4-5 εκ. (Αν ψήσουμε σε ατομικά φορμάκια ψήνουμε για 20-25 λεπτά).
Σχετικά με εμάς
Το σχολείο μας
‧ Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα
‧ Επικοινωνία με το σχολείο
‧ Ακαδημία
‧ ΚΔΑΠ
Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Εκπαιδευτήρια Μπουγά © 2021
Created by Lab in the box
Leave a Reply