Κέικ Βουτύρου από τη Βένια Φλέσσα

admin

31 March 2021

No Comments

Home Μαγειρευουμε μαζι Γρήγορα & υγιεινά σνακ για το σχολειο

Κέικ Βουτύρου από την pastry chef Βένια Φλέσσα

Μια πολύ νόστιμη συνταγή για το αγαπημένο κέικ των παιδιών απο τηv pastry chef Βένια Φλέσσα και το ΙΕΚ Ορίζων.

Δείτε τη συνταγή

Υλικά
  • 250 γρ. βούτυρο αγελαδινό 82% 
  • 250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 250 γρ. αλεύρι ζαχαροπλαστικής
  • 13 γρ. baking powder
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 250 γρ. αυγά

 

(όλα τα υλικά πρέπει να βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου)

Εκτέλεση

Βήμα 1

Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάμε με σύρμα για περίπου 7 λεπτά ώσπου να διπλασιαστεί σε όγκο και να ασπρίσει.

Βήμα 2

Ύστερα, προσθέτουμε σε 3 δόσεις τα αυγά περιμένοντας να απορροφηθεί η κάθε δόση.

Βήμα 3

Τέλος, κοσκινίζουμε το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι και το ενσωματώνουμε στο υπόλοιπο μίγμα σε 3 δόσεις χωρίς να χτυπάμε στο μίξερ.

Βήμα 4

Ψήνουμε στους 165οC στον αέρα για 45 λεπτά, σε σκεύος με διάμετρο 23-25 εκ. και ύψος 4-5 εκ. (Αν ψήσουμε σε ατομικά φορμάκια ψήνουμε για 20-25 λεπτά).

Leave a Reply

Your email address will not be published.