Μανιταρόσουπα βελουτέ με λάδι τρούφας

admin

31 March 2021

No Comments

Home Μαγειρευουμε μαζι Αγαπημένα φαγητά

Μανιταρόσουπα βελουτέ από το chef Μιχάλη Σκαρπαλέζο

Εύκολη μανιταρόσουπα βελουτέ, ιδανική για κυρίως πιάτο ή συνοδευτικό! Μια συνταγή από το chef Μιχάλη Σκαρπαλέζο και το ΙΕΚ Ορίζων.

Δείτε τη συνταγή

Υλικά
  • 150 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
  • 150 γρ. μανιτάρια portobello
  • 1 πράσο
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1,5 λ. ζωμό
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 50 γρ. λάδι τρούφας
  • Αλάτι – Πιπέρι 
Εκτέλεση
  1. Πλένουμε καλά τα μανιτάρια και τα ψιλοκόβουμε. 
  2. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και βούτυρο και σωτάρουμε τα μανιτάρια και το πράσο.
  3. Σβήνουμε με το κρασί και τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε των ζωμό, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να βράσει για 35 λεπτά.
  5. Αποσύρουμε από την φωτιά, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και αλέθουμε με τη ράβδο (μπίμερ).
  6. Όταν σερβίρουμε στο πιάτο προσθέτουμε λάδι τρούφας και φρέσκο πιπέρι.

 

(Συνδυάζουμε με λευκό κρασί)

Leave a Reply

Your email address will not be published.