Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Λογοτεχνίας «Σοφία Φίλντιση – Το δέντρο της Σοφίας»

Τ Τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά από το 2011 διοργανώνουν τον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Λογοτεχνίας «Σοφία Φίλντιση – Το Δέντρο της Σοφίας» υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Ο Διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες όλων των τάξεων του Δημοτικού Σχολείου Ελλάδας αλλά και σε ελληνόφωνα σχολεία του
εξωτερικού.

Ο διαγωνισμός αυτός αφιερώνεται στη μνήμη της Μεσσήνιας συγγραφέως που γεννήθηκε στη Βανάδα Τριφυλλίας. Γεμάτη ευαισθησίες και τρυφερότητα προς την παιδική ηλικία βρέθηκε για πάρα πολλά χρόνια πλάι στην Ομάδα Λογοτεχνίας των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά και σεργιάνισε με τους μικρούς μαθητές στα φανταστικά μονοπάτια της Τέχνης του Λόγου. Είχε γράψει πολλά
βιβλία, διηγήματα, ποίηση και στίχους που μελοποίησε ο Μίμης Πλέσσας.

Έργα της έχουν παιχτεί στον κινηματογράφο όπως «Ο Αη Βασίλης ο θαλασσινός» και «Το σκιάχτρο». Το 2004 απέσπασε το Κρατικό Βραβείο Παιδικής Λογοτεχνίας για το βιβλίο «Ποιήματα για παιδιά».

Βιβλιοδρομίες

Η αγάπη μας για τα λογοτεχνικά βιβλία δεν κρύβεται. Το σχολείο μας διοργανώνει μια φορά το χρόνο τη γιορτή των Βιβλιοδρομιών. Μια γιορτή γεμάτη βιβλία, προσκεκλημένους συγγραφείς και εικονογράφους και πολλές δραστηριότητες. Προσκεκλημένοι μας είναι οι μαθητές όλων των τάξεων των Δημοτικών Σχολείων του νομού Μεσσηνίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *