Γευστική και αφράτη, φρέσκια ζύμη για πίτσα, ιδανική για όσους προτιμούν την πίτσα τους πιο πλούσια! Μια συνταγή από το chef Γρηγόρη Αγγελόπουλο και το ΙΕΚ Ορίζων.

Δείτε τη συνταγή

Υλικά
  • 2 κ. αλεύρι δυνατό
  • 40 γρ. μαγιά
  • 40 γρ. αλάτι
  • 20 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. λάδι
  • 1.300 γρ. νερό
Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ τη μαγιά, τη ζάχαρη, το χλιαρό νερό και το λάδι μέχρι να λιώσει η μαγιά. Προσθέτουμε το αλεύρι με το αλάτι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε μια ζύμη όχι πολύ σκληρή. Κόβουμε σε μπαλάκια και αφήνουμε να φουσκώσουν σε λαδωμένα ταψιά. Στη συνέχεια ανοίγουμε τη ζύμη και προσθέτουμε τα υλικά της αρεσκείας μας (π.χ σάλτσα, τυρί, αλλαντικά, πιπεριές και μανιτάρια). Ψήνουμε στους 220οC για περίπου 10 λεπτά. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.