Soft cookies βανίλιας με σταγόνες σοκολάτα από την pastry chef Βένια Φλέσσα και το ΙΕΚ Ορίζων. Τέλεια συνταγή για να φτιάξετε τα ωραιότερα μαλακά μπισκότα με κομμάτια σοκολάτας!

Δείτε τη συνταγή

Υλικά
  • 410 γρ.  βούτυρο 82% λιπαρά 
  • 170 γρ.  ζάχαρη κρυσταλλική
  • βανίλια
  • 80 γρ.  αβγά
  • 460 γρ.  αλεύρι μαλακό 
  • 15 γρ.  μπέικιν πάουντερ 
  • 460 γρ.  σταγόνες σοκολάτας

 

(για περίπου 20 soft cookies των 80g)

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα σε μέτρια προς γρήγορη ταχύτητα, το βούτυρο, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Όταν αφρατέψει το μείγμα, χαμηλώνουμε ταχύτητα (μέτρια) και προσθέτουμε σταδιακά τα αβγά. Τοποθετούμε το φτερό και σε αργή ταχύτητα, προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τις σταγόνες σοκολάτας, και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Πλάθουμε μπισκότα των 80 ξ και πιέζουμε ελαφρά να αποκτήσουν πάχος 1 εκ. Τοποθετούμε σε λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε στον φούρνο στους 180°C – 190°C για περίπου 10 λεπτά.

Leave a Reply

Your email address will not be published.