Βιβλιοπροτάσεις Μαρτίου

admin

28 March 2021

No Comments

Home Μενουμε δραστηριοι Βιβλιοπροτάσεις

Βιβλιοπροτάσεις Μαρτίου

Η αγάπη μας για τα λογοτεχνικά βιβλία δεν κρύβεται. Γι’ αυτό κάθε μήνα στο blog μας θα βρείτε προτάσεις παιδικών βιβλίων που πρέπει να διαβάσει ένα παιδί!

 

Είναι βιβλία που διαβάσαμε κι εμείς όταν ήμασταν μικροί ή είναι μικρά λογοτεχνικά διαμαντάκια που αξίζουν να διαβάζονται από παιδιά που αγαπούν ή που θέλουμε να αγαπήσουν τη λογοτεχνία.

Ο φίλος μου ο Τίμος το κλαδάκι

Έχω ένα κλαδάκι που το λένε Τίμο, κι ο Τίμος είναι φίλος μου πολύ. Αυτή η ιστορία είναι δική του και δική μου, κρατάει μια ολόκληρη ζωή. Σε έναν κόσμο όπου όλα παλιώνουν γρήγορα και στη θέση τους παίρνουμε καινούργια δίχως δεύτερη σκέψη, ένα παιδί βρίσκει κάτι που μπορεί να κρατήσει για πάντα…

Ένα κλαδάκι που το λένε Τίμο.

Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου

Ένας άνθρωπος που έχει διαβάσει τον Περίπατο του Πέτρου ή άλλα σχετικά βιβλία, μπορεί να γίνει ακραίος στις απόψεις του;
Δεν πιστεύω ότι από ένα βιβλίο ποτέ μπορείς να γίνεις τίποτα. Αλλά ένα βιβλίο βοηθάει τουλάχιστον να μάθεις την ιστορία του τόπου σου, από πού έρχεσαι, τι κάνεις. Αυτό είναι σημαντικό. Και σίγουρα δεν το μαθαίνουν στο σχολείο. Η ιστορία σταματάει δε θυμάμαι που… Αυτό το περνάνε σε μια σελίδα.
(συνέντευξη της Άλκης Ζέη στο ELNIPLEX)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *